SÁROSPATAKI REFORMÁTUS EGYHÁZÉRT ALAPÍTVÁNY

Alapította: Seress Ödön 1996

A Sárospataki Református Egyházközért Alapítvány támogatta néhány hátrányos helyzetű gyermek nyári táborozását, amelyet a Sárospataki Református Egyházközség szervezett ezúttal „Salamon-tábor” néven, 2015. június 29-július 3. között. A programok naponta reggel 8-tól délután 5 óráig zajlottak a templomkertben és környékén. A gyermekek bibliai tanításokat hallgattak meg, és részesülhettek sok kikapcsolódást nyújtó élményben is. Játék, ének, nevetés, kézműves foglalkozás gazdagította programjukat. Népszerű volt a trambulin és a homokvár építés. A 45 gyermek között mindenkinek akadt játszótársa. Napi háromszori étkezést kaptak. Kiváló csoportvezetők gondoskodtak önkéntes munkában a gyermekek foglalkozásairól és felügyeletéről. A délutáni pihenő még a nagyok között is népszerűségnek örvendett, mivel a templomkarzaton rendezhették be a szállást. Ott más volt meghallgatni még a gyermek Sámuel történetét is. A gyermekek fejlődhettek testben, lélekben, szociális kapcsolataikban, morális értékrendjükben, és nem utolsó sorban „bölcsülhettek” – amint azt a tábor neve is sejteti.

 

 

 

Darányi Lajos püspök Emléktáblája

Alapítványunk támogatta az emléktábla készítését. Darányi emléktábla a Kossuth u 18. sz alatt látható a parókia melletti épület falán. A kő Magyarvistáról (Erdélyből) származik, ott készítették az emléktáblát.

Ifjúsági énekeskönyvek beszerzése

Az énekeskönyvek 2014. év tavaszán kerültek beszerzésre azzal a céllal, hogy a fiatalok körében végzett munkát elősegítse, a bennük lévő énekek közelebb állnak a fiatalok lelkivilágához.